Zadeldak

Blokhut of tuinhuis met zadeldak

Een blokhut met zadeldak of ook wel puntdak genoemd is één van de meest voorkomende daksoorten. Meestal is de dakbedekking shingles of dakleer, maar ook staalpannen, granulaatpannen of betonpanen zijn mogelijk. U kunt kiezen voor een vrijhangende voorluifel (zonder palen, kleinere luifels) of voor grotere luifels op palen. Zijluifels zijn ook mogelijk bij blokhutten en tuinhuizen met zadeldak om bijvoorbeeld uw haardhout of container kwijt te kunnen.

Traditioneel of modern

Een blokhut of tuinhuis met zadeldak is erg praktisch voor de afvoer van water en geeft een traditionele uitstraling in uw tuin. U kunt ook kiezen voor een moderne uitstraling door te kiezen voor een tuinhuis of blokhut met plat dak. Bij Blokhutwinkel kunt u ook terecht voor carports, kapschuren en veranda's. Meer weten? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom in Zutphen.

Snel een prijsopgave? gebruik onze keuzehulp!

121-150 of 1729

Van hoog naar laag sorteren

121-150 of 1729

Van hoog naar laag sorteren
Video: Bekijk onze showroom
Plan uw (online video-)afspraak in onze showroom met een adviseur.
Video: Logistiek en productie
Een kijkje in ons logistieke centrum waar we de blokhutten verzamelen en produceren.
Video: 3D weergave vooraf zien?
Vraag een offerte aan en ontvang een prijsopgave met 3D weergave

Zowel bij houten blokhutten, houten tuinhuizen als houten schuren is een zadeldak verreweg de populairste dakconstructie. Een zadeldak bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden, die elkaar in de nok raken. Dit type is het meest voorkomende dak in Nederland en België, vooral in de traditionele bouw.

Omdat de meeste huizen zijn uitgerust met een zadeldak, is het stilistisch vaak het fraaiste om ook de blokhut, het tuinhuis of de schuur te voorzien van een zadeldak. Dit is ook kostentechnisch een aantrekkelijke oplossing. De constructie is zowel eenvoudig als robuust.

Een dak waarbij de hellingshoek van de beide dakvlakken minimaal 15 graden is, wordt een zadeldak genoemd. Hoe groter de hoek, hoe hoger het dak, hoe meer ruimte onder het dak ontstaat. Wanneer u kiest voor een zadeldak betekent dus ook automatisch dat in de blokhut, tuinhuis of schuur de mogelijkheid ontstaat voor een verdieping.

De ruimte op de verdieping biedt dan weer tal van kansen. Denk aan een opberg- en opslagruimte of hobbyruimte. Wanneer ook zorg wordt besteed aan de isolatie, ventilatie en verwarming is zelfs een kantoorruimte mogelijk.

Kiezen voor een zadeldak betekent automatisch behoud van uw blokhut, tuinhuis of schuur. Door de hellingshoek is de afwatering uitstekend. Voor het afvoeren van hemelwater voldoen twee goten aan de lange zijden.

Qua dakbedekking zijn verschillende varianten mogelijk, waarbij dakpannen verreweg de meest gekozen optie is. Die dakpannen kunnen van staal zijn of van klei of beton. Het zadeldak van het houten tuinhuis kan ook worden voorzien van hetzelfde type pan als het aanpalende gebouw. Dit benadrukt de eenheid tussen huis en blokhut/tuinhuis extra.

  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN