Houten carport

Houten carport aanschaffen

Een houten carport is een oplossing om uw auto beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarbij helpt een carport om ervoor te zorgen dat u ‘s ochtends niet door de regen naar de auto hoeft te rennen of de ruiten hoeft te krabben. Een houten carport heeft een mooie warme uitstraling die goed af te stemmen of op de uitstraling van uw woning.

Bij Blokhutwinkel.nl zijn de mogelijkheden met houten carports onbeperkt. Uw wensen maken wij graag voor u waar. Bijvoorbeeld een carport met zonnepanelen of voor een camper. Wij denken graag met u mee om voor u een carport te vinden of te maken die het beste bij uw situatie past.

Snel een prijsopgave? gebruik onze keuzehulp!

1-30 of 321

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1-30 of 321

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Video: Bekijk onze showroom
Plan uw (online video-)afspraak in onze showroom met een adviseur.
Video: Logistiek en productie
Een kijkje in ons logistieke centrum waar we de blokhutten verzamelen en produceren.
Video: 3D weergave vooraf zien?
Vraag een offerte aan en ontvang een prijsopgave met 3D weergave

Voordelen van een houten carport

Een houten carport is een slimme oplossing om uw auto beter te beschermen tegen weersinvloeden. Tegen de brandende zon bijvoorbeeld. Langdurig in de felle zon staan tast de laklaag van uw auto aan. Het kan leiden tot verkleuring van de lak, maar ook tot uitdroging. Dit gaat niet alleen ten koste van de uitstraling van uw auto, maar ook de kans op roest neemt toe omdat de lak poreus raakt. In alle gevallen slecht voor de auto en voor de waarde van uw auto. Een carport beschermt uw auto tegen sneeuw, hagel, vogelpoep en stormschade.

Tegenwoordig zie je steeds vaker aluminium carports voorbij komen. Hier zitten echter twee nadelen aan. Ten eerste is aluminium een stuk duurder. Een aluminium carport kan hierdoor aanzienlijk meer kosten dan een houten carport. Ten tweede heeft een aluminium carport een veel hardere uitstraling dan de warme uitstraling van een houten carport.

Wat is de functie van een houten carport?

Een eerste belangrijke keuze is de manier van plaatsen. Heeft een houten carport vast aan huis uw voorkeur, of sluit een los geplaatste carport op uw perceel beter aan bij de wensen?

Kiest u voor een aanbouw carport, dan dient extra rekening gehouden te worden met de nokhoogtes van uw woning en de architectuur. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat de nieuwe carport zowel technisch als esthetisch aansluit bij het woonhuis. Het voordeel van aangebouwde carport is dat meer bescherming en beschutting biedt, omdat de carport wordt geplaatst tegen een muur. Vaak is dit een van de zijwanden, maar ook het schakelen tegen de achterwand behoort tot de mogelijkheden.

Een vrijstaande houten carport biedt meer vrijheid om te kiezen voor een afwijkend en creatief ontwerp en ook meer vrijheid qua afmeting. Zowel in de lengte, breedte als hoogte van de carport. De experts van Blokhutwinkel.nl denken graag mee om uw wensen te realiseren. Een los geplaatste houten carport geeft een boost geven aan de uitstraling van uw woning en perceel.

Houten carport kent verschillende uitvoeringen

Zowel Douglas hout als Lariks is een Europese houtsoort (dus duurzaam), die goed bestand zijn tegen weer en wind en daardoor weinig onderhoud behoeft. Qua kleur is Douglas hardhout iets meer roze en Lariks iets geler dan Douglas. Beide soorten geven een luxe uitstraling. Nabehandeling van een carport van douglas hout is vanuit het oogpunt van duurzaamheid de komende 10 jaar niet nodig. Met deze voordelen is meteen duidelijk waarom deze houtsoorten zo populair zijn.

Ook het Noord-Europese grenenhout (of vurenhout) is een veelgekozen en gebruikte houtsoort. Dit een zachtere en ook goedkopere houtsoort, dat qua robuustheid niet onderdoet voor de hardhout varianten. Wel is het aan te raden om deze zachtere houtsoorten te behandelen met beits, olie of lak om een lange levensduur te bereiken.

Nog een voordeel van een carport is het plaatsen van zonnepanelen om zo uw houten carport te kunnen terugverdienen! Belangrijk is wel, dat u duidelijk aangeeft dat er zonnepanelen op het dak komen. Zonnepanelen hebben een bepaald gewicht en de dakbalken en muurplaten (ringbalk) moeten dit gewicht wel kunnen dragen. Bij Blokhutwinkel kunnen we de houten carports voorzien van eventuele zwaardere dakbalken en/of muurplaten zodat dit mogelijk is. Vraag ons om advies voor de perfecte houten carport met zonnepanelen. Voor een sedumdak op uw houten carport geldt hetzelfde als zonnepanelen; geef dit duidelijk aan. Sedum is nog zwaarder dan zonnepanelen op een carport. Het kan dus niet zomaar geplaatst worden.

De maatvoering van een houten carport

Wat is de ideale grootte voor een carport? Het is een vraag die ons bij Blokhutwinkel.nl nogal eens wordt gesteld. Hierop zijn vele antwoorden te geven. Een maximale grootte bestaat eigenlijk niet.

Wel adviseren we een minimale afmeting voor een houten carport van 3 bij 3 meter. Waarom? Deze afmeting zorgt voor het comfort dat je verwacht van een houten carport. Een houten carport van deze grootte biedt ruimte aan vrijwel iedere auto, zodat parkeren en openen van de deuren bij in- en uitstappen makkelijk gaat.

De maximale afmetingen van een houten carport is vooral afhankelijk van uw wensen en de beschikbare ruimte. De meeste opritten hebben plaats voor bijvoorbeeld een carport van 4,5 meter bij 4 meter. Maar ook exemplaren met een lengte van tussen de 6 en 10 meter heeft Blokhutwinkel in haar assortiment. En alles hier tussenin. Kunt u op onze website niet uw perfecte formaat vinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij maken carports ook op maat om voor u de perfecte oplossing te vinden.

Heeft u liever een carport op maat?

Houten carport plaatsen

Blokhutwinkel.nl biedt u verschillende opties voor de montage van uw carport. U kunt ervoor kiezen het pakket als bouwpakket thuis geleverd te krijgen. Dan kunt u deze zelf in elkaar zetten. Ook is het mogelijk uw carport door onze professionals te laten monteren bij u thuis. Dan kunt u achterover zitten en alles aan ons overlaten.

Houten carport kopen

Blokhutwinkel is al ruim 20 jaar actief op de markt en krijgt 4,2 sterren van klanten. Als u uw carport betrouwbaar en voordelig aan wilt kopen bent u bij ons aan het juiste adres. Er is bij ons dan ook geen aanbetaling nodig en wij bieden gunstige prijzen voor maatwerk.

Wilt u graag een carport kopen? Kijk rond op onze website voor uw keuze of kom langs in onze showroom voor inspiratie. Ook als u op zoek bent naar een blokhut of tuinhuis kunt u bij ons terecht. Wij kunnen namelijk ook alles op maat maken voor u. Wij hebben niet voor niets een specialisatie in maatwerk. Samen kunnen we tot de carport van uw dromen komen.

 • iDeal
 • Bancontact
 • PIN