Zadeldak

Houten garage met zadeldak

Kiest u voor een houten garage? Dan is het goed om eens na te denken over het type dak voor uw garage. Een plat dak behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Dit zorgt voor een strakke en minder opvallende uitstraling. De meeste mensen kiezen echter voor een zadeldak. Dat is niet voor niets. Een zadeldak hoort bij ons land. Vrijwel alle huizen in Nederland, van oud tot jong, hebben een ‘puntdak’. De definitie van een zadeldak is een dak dat bestaat uit een combinatie van twee dakvlakken die samen een omgekeerde ‘V’ vormen. De hellingshoek is vanaf 15 graden tot veel steiler.

Snel een prijsopgave? gebruik onze keuzehulp!

1-30 of 218

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1-30 of 218

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Video: Bekijk onze showroom
Plan uw (online video-)afspraak in onze showroom met een adviseur.
Video: Logistiek en productie
Een kijkje in ons logistieke centrum waar we de blokhutten verzamelen en produceren.
Video: 3D weergave vooraf zien?
Vraag een offerte aan en ontvang een prijsopgave met 3D weergave

Het mooie van een zadeldak is dat er leefruimte onder ontstaat. Heel handig bij een huis, maar zeker ook bij een houten garage. Het geeft mogelijkheden tot een extra verdieping. Die verdieping kunt u weer gebruiken voor opslag van spullen, of om bijvoorbeeld een werkplaats in te richten voor uw restauratieproject of een man cave…

Constructie-technisch biedt een zadeldak ook duidelijke voordelen. Een zadeldak is bijvoorbeeld wind- en stormbestendig. Het draagt bij aan de stevigheid en degelijkheid van de totale constructie. De afvoer van regenwater is nagenoeg optimaal. Door de hellingshoek van de zijden loopt het water naar beneden en voldoen twee goten aan weerszijden voor prima afwatering.

Als dakbedekking zijn klassieke dakpannen mogelijk, andere opties zijn stalen pannen of zelfs een dak van riet! Dakpannen zijn het meest praktisch, op het gebied van plaatsing, isolatiewaarde, geluidsproductie en kosten.

 • iDeal
 • Bancontact
 • PIN