Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Kosten van behandeld hout versus onbehandeld hout

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015

Er zijn globaal gezegd 3 keuzes:

  • Onbehandeld hout
  • Dompelgeïmpregneerd hout (ook wel  volbad geïmpregneerd genoemd)
  • Keteldruk geïmpregneerd hout (ook wel vacuümdruk geïmpregneerd genoemd)

 

Onbehandeld hout is per model vergeleken het goedkoopst in aanschaf in tegenstelling tot dompelgeïmpregneerd of drukgeïmpregneerd hout.

Echter zijn de kosten om deze de 1e keer te behandelen en het vervolgonderhoud hoger dan bij dompelimpregneren of drukimpregneren. Tevens moet u veel meer werk verrichten.

U heeft namelijk veel primer of voorstrijk nodig om deze een voorbehandeling te geven, alsmede meer olie of beits. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van onbehandeld hout en reeds behandeld hout dichter bij elkaar komen te liggen dan u in eerste instantie denkt.

U moet bovendien onbehandeld hout voor of tijdens de montage al met de primer of voorstrijk behandelen, waarbij u elk deel, dus ook de infrezingen, veer, groef, etc.. moet gaan behandelen. Dit is veel meer werk.

U moet dit ook v.t.v. doen en kan niet achteraf.

Dompelgeïmpregneerd hout en drukgeïmpregneerd hout mag u gewoon opbouwen zonder een primer te gebruiken en u hoeft de houtconstructie niet meteen een oliebehandeling of beitsbehandeling te geven en in bepaalde gevallen hoeft bepaalde zijden of typen in zijn geheel niet meer behandeld te worden.

Categoriën: Behandeld hout
Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN