Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Wat is de levensduur van drukgeïmpregneerd hout en dompelgeïmpregneerd hout?

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015

Levensduur is een breed begrip; dit weten we v.t.v. niet van alle materialen 100%. Net zoals bij ons mensen en dieren (fit blijven, gezond blijven, leefomgeving en omstandigheden), hangt het af van diverse factoren.

Zonder verder onderhoud gaat drukgeïmpregneerd hout minimaal 10 jaar mee en dat is een garantie, mits het geen grondcontact heeft en het in de loop van tijd (ernstige) beschadigingen oploopt.

Dompelgeïmpregneerd hout heeft wel onderhoud nodig. Afhankelijk van de kleur, hoeft dit niet meteen. Kleurloos geïmpregneerd hout moet zo snel mogelijk behandeld worden; andere kleuren misschien wel 2 jaar niet. U kunt benodigd onderhoud herkennen aan het vaal worden van het hout (met name rond de knoesten en met name aan de zuidzijde en met name de hogere en lagere gemonteerde houten delen). 

In beide behandelingen zit een vloeistof, welke met name onder invloed van UV-licht (de zon), langzaam uit het hout verdwijnt (bij dompelimpregneren dus sneller als bij drukimpregneren). Door te gaan behandelen met houtolie (Woca Oil of Restol) of indien u een dekkende kleur wilt (Woca Paint), houdt u de reeds aanwezige vloeistof vast en werkt deze als een soort van zonnebrandcreme en door dit bij te houden, verkrijgt u een langere levensduur van het materiaal, alsmede bijkomende voordelen als: minder werking van het hout, minder scheuren van het hout, beter functionerende deuren, minder tot geen vochtdoorslag ,etc..

 

 

 

 

Categoriën: Behandeld hout
Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN