Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Dakbedekkingen voor hellende daken

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015
  • Dakleer

Dakleer is veruit de goedkoopste variant, maar heeft ook de minste kwaliteit. Wij gebruiken t.o.v. onze collega’s wel een betere/duurdere variant, maar het blijft de meest simpele vorm van dakbedekking. Op dakleer geven we 1 jaar garantie en de kleur is zwart/antraciet.

  • Shingles

Shingles zijn de meest gebruikte dakbedekking en verhoudingsgewijs ook de goedkoopste (als prijs wordt vergeleken met de levensduur). Shingles bieden we aan in 5 kleuren: zwart/antraciet, rood, bruin, blauw en groen. Op shingles geven we 10 jaar garantie. De gemiddelde levensduur van shingles is 15-20 jaar.

  • Staalpannen

De levensduur van staalpannen is hoger dan die van shingles. De verwachte levensduur van staalpannen is 20 jaar. Staalpanplaten zijn staalplaten, waar een panmotief is ingedrukt; dit maakt het aanzicht van het bouwwerk luxer en voller.  In tegenstelling tot betonpannen en keramische pannen kunnen deze worden toegepast op lagere dakhellingen en hoeft er geen rekening te worden gehouden met de constructie. De garantie op de staalpannen is 15 jaar en verkrijgbaar in vele kleuren, zowel mat als glans.

  • Betonpannen

Betonpannen zijn een lust voor het oog en kunnen uw blokhut, tuinhuis, tuinkantoor, etc.. doen denken aan een echte woning.  Betonpannen moeten echter wel  op een minimum dakhelling van 17,5 graden worden toegepast en komen pas goed tot hun recht op een dakhelling vanaf 20-25 graden. Omdat betonpannen een behoorlijk gewicht hebben (ca 40 kg per m2) moet de constructie van het bouwwerk wel voldoende zijn. Op houtskeletbouw is deze dakbedekking altijd toe te passen. Op houtstapelbouw (blokhutbouw) wordt de wanddikte belangrijk, alsmede hoe deze wanddikte in relatie staat tot de grootte en hoogte van het bouwwerk, alsmede de wandindeling (in hoofdstuk constructies kunt u verder lezen hierover). Betonpannen kunnen we leveren op de moderne wijze (met gevelpannen) of op de traditionele wijze (geen gevelpannen, maar een afdekplank). De traditionele wijze is wel onderhoudsgevoeliger, omdat de windveren en afdekplank meer te lijden hebben onder de weersomstandigheden. Betonpannen zijn in de basis verkrijgbaar in de volgende kleuren: zwart, antraciet, leigrijs of hollands rood. De garantie op betonpannen is 25 jaar en de verwachte levensduur is 40 jaar.  Betonpannen worden aangeleverd op een grote vrachtwagen met kraan; meer informatie over de levering hiervan vindt u in het hoofdstuk levering en betaling.

  • Keramische pannen

Betonpannen zijn van beton en gedroogd. Keramische pannen zijn van klei (daarom ook wel kleipannen genoemd) en gebakken. De structuur van keramische pannen is fijner en de dichtheid is groter. Keramische pannen zijn in vele soorten, maten en kleuren verkrijgbaar.  De prijs van keramische pannen is wel een stuk hoger dan betonpannen (gemiddeld x2).  Prijzen voor keramische pannen zijn altijd op aanvraag. U mag uiteraard deze zelf ook bestellen en wij kunnen ze dan tegen een vooraf gesteld tarief leggen.

  • Granulaatpannen

Granulaatpannen zijn luxe staalpannen en voorzien van een granulaat aan de bovenzijde, zodat deze meer structuur heeft. Granulaatpannen hebben een garantieperiode en verwachte levensduur, welke gelijk staat aan betonpannen; namelijk 25 jaar garantie en een verwachte levensduur van 40 jaar. Granulaatpannen zijn voor u geschikt als het bouwwerk constructief te licht is voor betonpannen, maar u wel een luxere staalpan wenst dan de standaard-staalplaten. Staalpannen zijn verkrijgbaar in de kleuren: zwart/antraciet, rood, bruin, rustiekrood, grijs en groen.

  • Golfplaten

Golfplaten (geen asbest) kunnen we leveren in zwart of rood met hiertussen naar wens lichtdoorlatende platen. De prijs van golfplaten zonder dakbeschot is ongeveer gelijk aan de prijs van shingles met dakbeschot. Indien er bij de golfplaten geen dakbeschot wordt toegepast, zitten er aan de afwateringszijden door de golvende vorm van de golfplaten kieren, waar makkelijk dus vogels naar binnen kunnen komen en bij neerslag i.c.m. wind kan het hier ook inwateren. Dit kan voorkomen worden door dakbeschot onder de golfplaten te monteren; echter zal het prijsniveau weer gelijk zijn aan staalpanplaten op dakbeschot en zien daarom geen toegevoegde waarde meer in deze dakbedekking. Indien u deze wenst, kunnen we deze uiteraard nog wel gewoon leveren.

Categoriën: Dakbedekkingen
Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN