Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Dakbedekkingen voor platte of minimaal hellende daken

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015

Dakleer

Dakleer is veruit de goedkoopste variant, maar heeft ook de minste kwaliteit. Wij gebruiken t.o.v. onze collega’s wel een betere/duurdere variant, maar het blijft de meest simpele vorm van dakbedekking. Op dakleer geven we 1 jaar garantie en de kleur is zwart/antraciet. Zeker bij platte daken raden we aan om kit bij te bestellen om de naden nog beter af te dichten. U mag uiteraard ook uw eigen kit (bitumenkit) gebruiken. Dakleer kan nooit op platte daken worden toegepast; dit kan enkel op licht hellende daken.

EPDM

EPDM is voor platte daken veruit de beste dakbedekking, alhoewel er ook hiervan weer verschillende kwaliteiten in omloop zijn. Blokhutwinkel.nl gebruikt enkel de beste soort, waardoor we een garantie kunnen geven van 25 jaar en de verwachte levensuur zelfs 40 tot 50 jaar is (langer dan betonpannen!). EPDM wordt gelijmd op het onderliggende dakbeschot en er is altijd een uitloop voorzien met een regenpijp. EPDM kan op volledig platte daken worden toegepast en in tegenstelling tot daken met dakleer mag hier zonder te verwachten lekkageproblemen, gewoon water blijven staan. EPDM is zo sterk, dat het tot 4x haar eigen grootte aan kan nemen door de grote elasticiteit. Indien u zelf EPDM monteert gaat dit het beste bij 5 graden Celsius of hoger. Onder deze temperatuur wordt het materiaal een stuk stugger en kan het moeilijker monteren worden. Het mag in ieder geval niet vriezen als u zelf monteert. Aangeraden is om in koude perioden, het EPDM binnen neer te leggen, zodat deze vervolgens soepeler te verwerken is.

Onze monteurs hebben overigens speciale spuitapparatuur, waarmee ze wel onder het vriespunt kunnen werken.

Persoonlijke anekdote over EPDM

We hebben al eens meegemaakt, dat er bij een klant van ons een vuurwerkbom op zijn berging was gegooid. Het dak eronder was weggeslagen (ca 1 vierkante meter), maar het EPDM was nog volledig heel. Het EPDM is gewoon mee geveerd met de sxplosie, maar niet gescheurd. Dit geeft aan hoe sterk dit materiaal is! 

Bekijk het aanbod blokhutten en tuinhuizen met plat dak

 

Categoriën: Dakbedekkingen
Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN