Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Dakdoorvoer

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015

Dakdoorvoer voor uw blokhut of veranda met plat dak

Bent u op zoek naar een houten tuinhuis, veranda of blokhut met een plat dak? Kijkt u nu al uit naar de allereerste barbecue van het seizoen? Let er dan op dat u een dakdoorvoer plaatst in het dak, zodat u eenvoudig een houtkachel of barbecue kunt aansluiten.

Wat is een dakdoorvoer en waar dient het voor?

Een dakdoorvoer is een speciale plaat met pijp die wordt geplaatst in daken en open constructies. Wanneer u gebruik wilt maken van een houtkachel, open haard of barbecue in of onder uw blokhut, tuinhuis of veranda, is het noodzakelijk dat u hier een dakdoorvoer in plaatst, zodat rook kan worden doorgevoerd en er kan worden geventileerd.

Bij een doorvoer voor warmtebronnen mag er namelijk geen contact zijn met het hout. U wilt immers niet dat er scheuren ontstaan doordat hout continu vervormt door de warmte. Dat maakt een geïsoleerde/dubbelwandige pijp noodzakelijk.

Bij houtstapelbouwsystemen zoals blokhutten en tuinhuizen moet er bovendien rekening worden gehouden met de werking van het type hout. Dit hout moet namelijk flexibel zijn. Zachthout als Douglas en Vurenhout is flexibel, makkelijk te bewerken en dus ideaal om te gebruiken in combinatie met een houtkachel of bbq.

Dakdoorvoer plat dak kachel
Categoriën: Diverse
Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN