Fundamentbalken blokhut / tuinhuis

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015

Waarom levert Blokhutwinkel.nl nu andere fundamentbalken, dan iedereen doet?

Blokhutwinkel.nl is als 1 van de weinige grote spelers op internet gegroeid vanuit een praktijkervaring en hebben al lang geleden gezien, dat de in het algemeen aangeboden fundamentbalken met afwateringsprofiel niet zorgen voor een aantoonbaar langere levensduur; eigenlijk zorgt deze alleen maar voor meer problemen, zo hebben we in de praktijk ondervonden.

Een fundamentbalk, welke schuin naar beneden afloopt en buiten de blokhut uitsteekt; wat zijn de nadelen dan eigenlijk?
  • Om te beginnen weet iedereen dat hout, welke plat ligt het meest gevoelig is voor houtrot. Daarnaast hebben we gezien, dat de plat liggende delen vochtiger worden (logisch) en een broeinest is voor algvorming op de schaduwzijden (onder luifels, zijde waar geen zon komt en zijden aan schutting of heg). Nu worden deze fundamentbalken ook in hardhout en composiet aangeboden; dit voorkomt inderdaad het houtrot, maar niet de algvorming. We hebben deze balken destijds bij een buitenshowmodel als 1e toegepast en het bleek, dat deze blokhut als enige van alle (toenmalige 65 showmodellen) flinke algvorming kreeg op de onderzijde van de wanden en hierdoor dus vocht op de verflaag werd vastgehouden en dat dit ging leiden tot houtrot. Kortom een mooie commerciële truc (ze worden namelijk altijd los aangeboden en zien er inderdaad mooi uit en u betaald er flink extra voor), maar het werkt niet!
  • Ander nadeel van deze fundamentbalken zijn, dat ze doorsteken t.o.v. de wand en dus de maat van de fundering groter wordt en hierdoor vreemde maten ontstonden, wat leidde tot veel knipwerk van de bestrating.
  • Blokhutwinkel.nl geeft altijd zonder meerprijs fundamentbalken (maat afhankelijk van model, maar meestal 45x70mm of 70x70mm), welke onder de wand licht terugvalt en u volledig van het vocht af bent. Deze balken zijn drukgeïmpregneerd, maar omdat ze terugvallen zitten ze niet direct in het weer en levert dus geen probleem op. Bent u toch niet zeker van ons verhaal, dan kunt u overigens tegen minimale kosten (ca € 3,00 per m1) deze ook in hardhout krijgen.

Belangrijk is altijd wel, dat de bestrating van de blokhut hoger ligt dan het peil (maar dat is bij alle soorten fundamentbalken nodig)
Categoriën: Diverse
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN