Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Diverse soorten funderingen, welke gebruikt worden. Met enkele voorbeelden.

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015
  • Bestrating (tegels of klinkers). Deze wordt het meest toegepast als fundering en met name geschikt voor blokhutten en tuinhuizen.
  • Betonvloer (gestort beton). Indien het bovenliggende bouwwerk geïsoleerd wordt met vorstranden, anders gewoon een plaat. Dit is een duurdere constructie dan een bestrating en eigenlijk dus alleen nodig als er bijvoorbeeld een zeer zwaar bouwwerk (veel kg per m1 op de randen) wordt geplaatst of dat de vloer later van plavuizen, vloerverwarming of een coating moet worden voorzien.
  • Paalfundering/vlonderconstructie. Het voordeel van deze constructie is, dat er geen grondwerk benodigd is, deze makkelijk op licht of zwaar plooiende/hellende terreinen kan worden toegepast en zonder problemen op bouwterreinen met beperkte of slechte toegang voor machines kan worden geplaatst. De paalfundering bestaat standaard uit een hardhouten ring (hardhouten balk volledig onder de wanden) en hardhouten palen. Hiertussen kan later een bestrating worden voorzien. Ook kan er gekozen worden voor een tussenliggend frame van drukgeïmpregneerd hout (constructie wordt dan bovengronds geplaatst) of hardhout (constructie kan dan worden ingegraven en de drempel wordt dan lager).
  • Prefab betonfundering. Zware prefab betonstroken en prefab betonpoeren. Deze past Blokhutwinkel.nl standaard toe bij alle Woodford producten. Hiervoor is enkel een zandbed benodigd van straatzand, waar de betonnen delen worden ingegraven. U kunt dan later deze zelf opvullen met bestrating of door het storten van beton. Indien u bij deze fundering voor de vloeren kiest, hoeft u later geen bestrating of beton meer toe te passen, omdat deze fundering ook onder de gekozen vloeren wordt toegepast.
  • Puntpaalhouders en H-ankers. Geschikt voor vrijstaande of aangebouwde paalconstructies, zoals veranda;s carports en priëlen. Om deze paalhouders of H-ankers wordt dan beton gestort. Bij aanbouwconstructies zijn prefab betonpoeren vaak al voldoende (zie fundering hieronder).
  • Prefab betonpoeren. Deze kunnen worden toegepast bij paalconstructies, welke zijn aangebouwd aan een bestaande constructie (bijv. woonhuis) en geschikt voor aanbouwveranda’s en aanbouwcarports.  De prefab betonpoeren kunnen ook worden toegepast onder palen van een bouwwerk (bijvoorbeeld een blokhut met luifel op palen).

Blokhutwinkel.nl maakt zelf geen bestratingen, betonvloeren en paalfunderingen. Voor een bestrating kunt u terecht bij een vak-hovenier of stratenmaker. Voor een betonvloer kunt u terecht bij de daarin gespecialiseerde bedrijven. Zorg er in alle gevallen voor dat het desbetreffende bedrijf de juiste maat aanhoudt (te klein en deze past niet en te groot en er zal water naar binnen stromen), VLAK en WATERPAS is en in het geval dat het bouwwerk in de buurt van een erfgrens of boom komt te staan, dat er rekening wordt gehouden met eventuele dakoversteken/bestelde goten, alsmede (indien nodig) montageruimte voor uw of onze monteur.

Blokhutwinkel.nl maakt zelf geen paalfunderingen meer per januari 2020. We kunnen wel de overige montage tegen een meerprijs verzorgen, maar de paalfundering zelf dus niet meer. Reden is momenteel de situatie in Nederland, dat er een groot gebrek is aan technisch personeel en we hebben besloten dat we de inzet van de monteurs enkel te gebruiken voor de bouw van blokhutten, veranda’s, tuinhuizen etc.. We kunnen echter wel het materiaal en de plannen leveren; zie de hieronder.

Wij kunnen een compleet pakket materiaal leveren voor het maken van een paalfundering. Dit pakket bestaat uit hardhouten palen 60x60mm, welke u naar inzicht op maat kunt zagen*, hardhouten balken 45x95mm t.b.v. het maken van de buitenring, zware bouwkwaliteit slotbouten/moeren, bouwkwaliteit torx schroeven en een duidelijke montagehandleiding. Indien u ook een binnenframe besteld krijgt u extra hardhouten palen 60x60mm, en extra balken t.b.v. maken binnenframe (keuze drukgeïmpregneerd 45x95mm of hardhout 45x95mm). Op aanvraag kunnen we kosteloos voor u een frameplan maken, zodat u precies weet op welke maten u het frame kunt zagen, alsmede de buitenmaat. Een handleiding en/of frameplan wordt enkel verstrekt als de materialen voor de paalfundering bij Blokhutwinkel.nl zijn aangeschaft. * Op een bepaalde locatie zal de ene paal langer moeten zijn dan de andere. U merkt dat als u de paal de grond in slaat (of TIP! U een palenrammer heeft gehuurd) dat deze goed in de grond zit. Per punt waar een paal de grond in gaat verschilt dit zomaar met enkele decimeters.

Indien u heeft gekozen voor een Woodford tuinhuis, dan wordt hier nog wel de genoemde prefab betonfundering gemaakt (tenzij u zelf gaat monteren). Dit geldt tevens voor de prefab betonpoeren en puntpaalhouders (indien u gekozen heeft voor montage bij deze producten.

Categoriën: Funderingen
Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN