Diverse soorten funderingen, welke gebruikt worden. Met enkele voorbeelden.

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015
  • Bestrating (tegels of klinkers). Deze wordt het meest toegepast als fundering en met name geschikt voor blokhutten en tuinhuizen.
  • Betonvloer (gestort beton). Indien het bovenliggende bouwwerk geïsoleerd wordt met vorstranden, anders gewoon een plaat. Dit is een duurdere constructie dan een bestrating en eigenlijk dus alleen nodig als er bijvoorbeeld een zeer zwaar bouwwerk (veel kg per m1 op de randen) wordt geplaatst of dat de vloer later van plavuizen, vloerverwarming of een coating moet worden voorzien.
  • Paalfundering/vlonderconstructie. Het voordeel van deze constructie is, dat er geen grondwerk benodigd is, deze makkelijk op licht of zwaar plooiende/hellende terreinen kan worden toegepast en zonder problemen op bouwterreinen met beperkte of slechte toegang voor machines kan worden geplaatst. De paalfundering bestaat standaard uit een hardhouten ring (hardhouten balk volledig onder de wanden) en hardhouten palen. Hiertussen kan later een bestrating worden voorzien. Ook kan er gekozen worden voor een tussenliggend frame van drukgeïmpregneerd hout (constructie wordt dan bovengronds geplaatst) of hardhout (constructie kan dan worden ingegraven en de drempel wordt dan lager).
  • Prefab betonfundering. Zware prefab betonstroken en prefab betonpoeren. Deze past Blokhutwinkel.nl standaard toe bij alle Woodford producten. Hiervoor is enkel een zandbed benodigd van straatzand, waar de betonnen delen worden ingegraven. U kunt dan later deze zelf opvullen met bestrating of door het storten van beton. Indien u bij deze fundering voor de vloeren kiest, hoeft u later geen bestrating of beton meer toe te passen, omdat deze fundering ook onder de gekozen vloeren wordt toegepast.
  • Puntpaalhouders en H-ankers. Geschikt voor vrijstaande of aangebouwde paalconstructies, zoals veranda;s carports en priëlen. Om deze paalhouders of H-ankers wordt dan beton gestort. Bij aanbouwconstructies zijn prefab betonpoeren vaak al voldoende (zie fundering hieronder).
  • Prefab betonpoeren. Deze kunnen worden toegepast bij paalconstructies, welke zijn aangebouwd aan een bestaande constructie (bijv. woonhuis) en geschikt voor aanbouwveranda’s en aanbouwcarports.  De prefab betonpoeren kunnen ook worden toegepast onder palen van een bouwwerk (bijvoorbeeld een blokhut met luifel op palen).
Categoriën: Funderingen
Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN