Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Condensvorming

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015

Elke niet verwarmde ruimte kan (eigenlijk meestal) te maken krijgen met condensvorming.

Wat is nu eigenlijk condens? Condens is warme lucht (met waterdamp), welke neerslaat op koude vlakken (bijvoorbeeld glas). Dit ziet u bijvoorbeeld als u met natte kleding uw auto instapt en de warmteblazer aanzet: het vocht verdampt en slaat dan neer op het koude oppervlak (het glas) of als u zich gedoucht heeft en de tegels en spiegel gaan beslaan.

Dit kan ook in uw tuinhuis of blokhut ontstaan, met name als ’s morgens de lucht in het bouwwerk zich opwarmt en dan neerslaat tegen het koude vlak.

Is condens te voorkomen? Condens is wel te voorkomen, maar dat is vrij drastisch. U kunt ventilatieroosters aanbrengen en een binnenvloer, maar dat is geen 100%-oplossing. Om echt van het condens af te komen moet alles perfect geïsoleerd zijn en daarna ook nog eens goed verwarmd; zie ook hoofdstuk isolatie voor meer informatie. Dit is geen probleem voor een tuinkantoor, omdat deze al geïsoleerd worden en verwarmd, maar zijn onnodige kosten voor een fietsenberging o.i.d. We raden in ieder geval altijd aan om de niet-geïmpregneerde bouwwerken ook aan de binnenzijde volledig te behandelen met bijvoorbeeld 1 van de door ons aanbevolen behandelingsmethoden; zie meer hierover in het hoofdstuk behandeling en onderhoud 

Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN