Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Klemmende deuren en ramen

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015

U woonhuis is voorzien van mooie en dure ramen en deuren. Om een idee te krijgen; een gemiddelde voordeur kost algauw € 1200,00. Zet echter de kachel uit en deze zullen op den duur gaan klemmen. Waarom? Omdat kou condensvorming in gang zet en daardoor de materialen (ramen en deuren) gaan uitzetten en uiteindelijk gaan klemmen. Dit geldt ook voor tuinhuizen en blokhutten; deze zullen op den duur gaan klemmen en hier valt dan helaas niets tegen te doen? Wel geldt, dat des te duurder de deur is, des te meer is gelet op kwaliteit, des te minder de kans is op klemmen. U dient dus gewoon te accepteren, dat dit kan en mag gebeuren.  In de warme perioden kan het overigens zijn, dat er extreme krimp plaats vindt, waardoor het omgekeerde plaats vindt.

Oplossingen, welke vaak helpen bij uitzetten (klemmen) zijn: verwarmen en deur goed behandelen d.m.v. beits, paint of olie. Bij krimp helpt het als u de deur gewoonweg nat maakt d.m.v. een tuinslang of sproeier.

Volgorde van kans op klemmen is ongeveer onderstaande:

simpele vuren deur -  klemt snel en kiert snel, maar kost vrijwel niets

luxere vuren deur - klemt minder snel en kiert minder snel, kost iets meer als voorgaande

luxere verlijmde deur - klemt weer iets minder snel en kiert ook iets minder snel als voorgaande        

hardhouten deur - zie verlijmde deur

vuren woonhuiskwaliteit deur - op 1 na beste deur, maar al wel een stuk duurder

hardhouten woonhuiskwaliteit deur - deuren zoals gebruikt in uw woonhuis en blijft als het beste sluiten, maar vrij kostbaar.

 

Daarnaast geldt een goede behandeling bij voorgenoemde deuren; een hardhouten deur, welke bijvoorbeeld verder niet behandeld is, zal weer sneller gaan klemmen als de genoemde luxere vurenhouten deur, welke wel weer goed behandeld is.

Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN