Mantelzorgwoningen

Een mantelzorgwoning bouwen in uw tuin

Als mantelzorger verleent u zorg aan uw partner, zieke ouders, kinderen of vrienden welke hulp nodig hebben bij diverse dagelijkse activiteiten. Dit kan best zwaar en intensief zijn, vooral wanneer u continu tussen twee huizen moet reizen. Wilt u als mantelzorger dichtbij degene wonen voor wie u zorgt? Dan kan een mantelzorgwoning de oplossing bieden. Bij Blokhutwinkel kunt u terecht voor diverse modellen welke u eenvoudig in de tuin kunt plaatsen.

 

Snel een prijsopgave? gebruik onze keuzehulp!

Video: Bekijk onze showroom
Plan uw (online video-)afspraak in onze showroom met een adviseur.
Video: Logistiek en productie
Een kijkje in ons logistieke centrum waar we de blokhutten verzamelen en produceren.
Video: 3D weergave vooraf zien?
Vraag een offerte aan en ontvang een prijsopgave met 3D weergave

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een zelfstandige woning welke u in de tuin plaatst. Deze woning is speciaal bedoeld voor degene die u verzorgt of degene die u gaat verzorgen. U kunt er voor kiezen om een kant-en-klare mantelzorgwoning te laten plaatsen in uw tuin, maar u kunt ook een chalet, blokhut of tuinhuis laten ombouwen tot mantelzorgwoning.

Wat zijn de voorwaarden voor het bouwen van een mantelzorgwoning?

Voor het bouwen van een mantelzorgwoning op uw eigen terrein heeft u geen bouwvergunning nodig. De regels voor de bouw van een mantelzorgwoning zijn vergelijkbaar met die van een tuinhuis of garage. Wel moet u voldoen aan de algemene voorwaarden voor bijbehorende bouwwerken en aan het Bouwbesluit. Zo mag een mantelzorgwoning niet meer gebruikt worden als woning wanneer de mantelzorgrelatie eindigt. Per gemeente verschilt de regelgeving.

Regelgeving per gemeente

Zie hieronder per gemeente de regelgeving. Wij hebben de belangrijkste gemeenten op een rijtje gezet met daarbij de link naar de juiste pagina. Zit uw gemeente hier niet tussen? Vraag dan zelf even bij uw gemeente na hoe het zit wanneer u een mantelzorgwoning wilt bouwen in uw tuin.

Wat kost een mantelzorgwoning?

De kosten voor het bouwen van een mantelzorgwoning zijn afhankelijk van vele factoren. Denk aan het type hout: kiest u voor Douglas hout of bijvoorbeeld voor Noord-Europees vurenhout? Hoe groot moet de mantelzorgwoning worden, op welke plek in de tuin moet hij komen te staan? De kosten voor een mantelzorgwoning worden bepaald door de keuzes die u maakt en het budget welke u voor ogen heeft. U kunt er ook voor kiezen om een mantelzorgwoning volledig op maat te laten maken. Zo bepaalt u zelf hoe de mantelzorgwoning eruit komt te zien.

Mantelzorgwoning kopen bij Blokhutwinkel.nl

Blokhutwinkel.nl biedt diverse blokhutten, tuinhuizen en chalets aan die u (zelf) kan ombouwen tot een mantelzorgwoning. Wij leveren deze casco, dus wij raden u aan om zelf (lokaal) iemand te zoeken voor het inbouwen van een badkamer, keuken, slaapkamer, etc. Heeft u vragen over het bouwen van een mantelzorgwoning of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met ons of kom langs in onze showroom in Zutphen.

  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN