Shipping to Afghanistan. Wijzigen

Stormverankering

Rene Kroon posted this on 3 feb. 2015

Welke stormverankeringen zijn er voor een blokhut?

De kans is klein, maar nooit uitgesloten, dat er door storm schade ontstaat.
Met name in windgevoelige gebieden, zoals in de polder, aan de kust of op het platteland, is de kans groter. Een juiste verankering kan op meerdere methoden:

  • Stormverankeringsset (panlat met slotbouten / NB niet de veel aangeboden stalen pin en veer, want deze werkt niet !!). Deze is bedoeld om de los gestapelde planken van een blokhut te verbinden met het dak (van ongeveer onderaan tot de plank, welke aan het dak vastzit). Deze heeft  het meeste nut als er een vrijhangende luifel aanwezig is, waar de wind onder kan slaan.
  • Puntpaalhouders, voetplaten en H-ankers. Deze zijn bedoeld om de palen van luifels of priëlen deugdelijk te kunnen verankeren. Bij de puntpaalhouders, maar met name bij de H-ankers moet er wel beton omheen worden gegoten voor een correcte verankering.
  • Palen gewoon in de grond. Palen kunnen dan inderdaad rotten, maar de meest gebruikte palen zijn 12x12cm en gaan dan nog een behoorlijke tijd mee! In de tussentijd geniet u van een stabiele en niet wankelende constructie. Palen kunnen later (tussen 15-20 jaar) gewoon worden vervangen voor nieuwe palen en de kosten zullen ongeveer gelijk zijn aan de kosten, welke u in eerste instantie besteed aan de genoemde ankers en beton.
Blokhut stormanker hout
Categoriën: Diverse
Veilig betalen met:
  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN