Houten Terrasoverkapping

Geniet langer van uw tuin met een houten terrasoverkapping

Bent u het ook zo zat om met een regenbui uw spullen op te pakken en binnen te moeten zitten? Vindt u de zon geweldig, maar heeft u het na een paar uurtjes buiten zonnen wel gezien? Overweeg dan eens om een houten terrasoverkapping te plaatsen in uw tuin. Zo kunt u langer genieten van uw prachtige tuin, ook wanneer het minder mooi weer is. Bij Blokhutwinkel kan u uw houten overkappingen zelf op maat laten maken!

 

Snel een prijsopgave? gebruik onze keuzehulp!

121-150 of 206

Van hoog naar laag sorteren

121-150 of 206

Van hoog naar laag sorteren
Video: Bekijk onze showroom
Plan uw (online video-)afspraak in onze showroom met een adviseur.
Video: Logistiek en productie
Een kijkje in ons logistieke centrum waar we de blokhutten verzamelen en produceren.
Video: 3D weergave vooraf zien?
Vraag een offerte aan en ontvang een prijsopgave met 3D weergave

Een houten terrasoverkapping gaat jaren mee

Een van de grootste voordelen van een houten overkapping is dat deze jarenlang meegaat. De keuze voor het type hout bepaalt de mate van duurzaamheid. Zo kan een overkapping van geïmpregneerd grenenhout ongeveer tien jaar mee. Een stuk duurzamer is Douglashout. Een Douglas overkapping gaat namelijk zo’n 20 jaar mee en behoeft weinig tot geen onderhoud. Wilt u het helemaal goed aanpakken? Dan kiest u voor een terrasoverkapping van hardhout. Zo bent u verzekerd van zo’n 50 jaar lang plezier! Om uw terrasoverkapping te verduurzamen, kunt u er ook voor kiezen om het hout te behandelen met behulp van diverse methodes. Lees meer over behandeling en onderhoud op onze veelgestelde vragen pagina

Verschillende opties voor uw houten terrasoverkapping

Heeft u een speciale plek in gedachten voor uw houten terrasoverkapping, of wilt u deze aan laten bouwen aan uw woning? Afhankelijk van uw wensen maakt u de juiste keuze tussen een vrijstaande overkapping of een veranda aan huis. Het voordeel van een vrijstaande overkapping is dat u deze op iedere gewenste plek in de tuin kunt plaatsen. Met een veranda aan huis creëert u daarentegen een aanbouw aan uw woning. Zo brengt u een stukje van de huiselijke sfeer mee naar uw tuin. Een veranda kan dienen als een investering voor de toekomst waarmee uw huis wellicht in waarde zal stijgen. Baseer de keuze tussen deze twee opties op uw eigen wensen.

De voordelen van een houten terrasoverkapping in uw tuin

  • - Een houten terrasoverkapping beschermt u tegen diverse weersomstandigheden. Het dak beschermt u tegen regen, maar dient ook als een zonnescherm. Zo ervaart u geen hinder van UV-straling.

  • - Uw tuinmeubels zullen minder snel verkleuren wanneer u deze plaatst onder uw terrasoverkapping.

  • - De terrasoverkapping maakt het mogelijk om extra opbergruimte te creëren. Kiest u voor een schuin dak, dan kunt u deze gebruiken om ‘s winters spullen in op te bergen.

  • - U kunt de houten terrasoverkapping dicht laten maken met zij- en voorwanden waardoor u eenvoudig een tuinkamer creëert.

  • - In de regel heeft u weinig onderhoud aan uw terrasoverkapping. 

  • - De houten terrasoverkappingen van Blokhutwinkel zijn eenvoudig te monteren. Mocht u toch geen handige klusser zijn, dan bieden wij ook montagemogelijkheden aan.

  • - In de meeste gevallen heeft u voor het bouwen van een terrasoverkapping geen vergunning nodig. Wel is het slim om de voorwaarden even te checken op de website van uw gemeente.

  • - Een houten terrasoverkapping is een mooie aanvulling op uw tuin.

Uw terrasoverkapping van hout kopen of op maat laten maken

Uiteraard kunt u online kiezen uit een van onze bestaande modellen. Bestel nu eenvoudig de terrasoverkapping welke voldoet aan uw wensen, of bekijk ze van dichtbij in onze showroom in Zutphen. 

U kunt er ook voor kiezen om uw terrasoverkapping volledig op maat te laten maken. Zo creëert u echt uw eigen plekje in uw tuin. Het is mogelijk om uw terrasoverkapping uit te breiden met bijvoorbeeld een blokhut, tuinhuis of schuur. Daarnaast kunt u kiezen uit de houtsoort (inclusief houtbehandeling), het type dak, diverse wanden, ramen en deuren en verschillende extra opties zoals het toevoegen van een binnenvloer. Vul uw persoonlijke voorkeuren in via het maatwerkformulier met daarbij een indicatie van uw budget. Wij maken graag een offerte op voor uw zelf samengestelde terrasoverkapping.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0570 - 200 200 of een mail te sturen naar info@blokhutwinkel.nl.

  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN