Houten Overkapping

Bent u op zoek naar een houten overkapping voor in de tuin? Met een houten overkapping in uw achtertuin creëert u een knusse plek om gezellig met vrienden en familie van het buitenleven te genieten. Een overkapping van hout zorgt namelijk niet alleen op warme zomerdagen voor een koele plek, maar zorgt ook op frissere avonden voor een warme plek in de tuin als deze voorzien is van een heater. Bij Blokhutwinkel.nl bestelt u de mooiste houten overkappingen voor uw tuin of terras gemakkelijk online.

Snel een prijsopgave? gebruik onze keuzehulp!

31-60 of 2406

Van hoog naar laag sorteren

31-60 of 2406

Van hoog naar laag sorteren
Video: Bekijk onze showroom
Plan uw (online video-)afspraak in onze showroom met een adviseur.
Video: Logistiek en productie
Een kijkje in ons logistieke centrum waar we de blokhutten verzamelen en produceren.
Video: 3D weergave vooraf zien?
Vraag een offerte aan en ontvang een prijsopgave met 3D weergave

Houten overkapping aan huis

Een houten overkapping aan huis is meer dan alleen een stijlvolle toevoeging. Het biedt een beschermde plek waar u kunt ontspannen, ongeacht het weer. Terwijl de regen zachtjes tikt op het houten dak, kunt u genieten van uw buitenruimte zonder nat te worden. Bovendien verhoogt een kwalitatieve overkapping de waarde van uw woning en biedt het extra opbergruimte. Overweegt u een houten overkapping voor uw huis? Kies voor duurzaamheid, kwaliteit en een design dat naadloos aansluit bij uw woonstijl.

Houten overkapping tuin

De tuin is een verlengstuk van uw woning, een plek waar u het liefst zoveel mogelijk tijd doorbrengt. Met een houten overkapping in de tuin creëert u een sfeervolle schaduwplek, ideaal voor zowel zonnige dagen als voor de wat koelere avonden. Het natuurlijke karakter van hout zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. Of u nu wilt barbecueën, relaxen of gewoon een boek lezen, onder een houten overkapping geniet u optimaal van uw tuin. Ontdek de diverse mogelijkheden en stijlen bij Blokhutwinkel.nl en transformeer uw tuin tot een ware oase.

Soorten houten overkappingen

Bij Blokhutwinkel.nl vindt u diverse houten overkappingen. Al onze verschillende prefab overkappingen van hout zijn eenvoudig te monteren. U kunt er ook voor kiezen om de houten overkapping op maat te laten maken door Blokhutwinkel.nl. Zo zorgt u ervoor dat de overkapping perfect past in uw tuin. Breidt uw houten overkapping uit met een lichtkoepel of glazen schuifdeuren of combineer de overkapping bijvoorbeeld met een tuinhuis of blokhut en maak er een mooi buitenverblijf van, zo heeft u een mooie tuinhuis overkapping. Daarnaast hebben we nog een variatie van overkappingen, hieronder treft u een overzicht;

Dit is een selectie van onze overkappingen, staat hier de overkapping die u wenst niet tussen, u heeft altijd de mogelijkheid om zelf een overkapping op maat te ontwerpen! 

Verschillende daken voor uw houten overkapping 

Geen overkapping zonder dak! Wij hebben diverse soorten daken voor uw overkapping van hout. Afhankelijk van uw wensen hebben wij houten overkappingen met een plat dak, lessenaarsdak, kapschuur of zadeldak. Een groot voordeel van een zadeldak is dat het hemelwater eenvoudig wordt afgevoerd kan worden door de schuinte. Daarnaast biedt de nok aan de bovenzijde extra ruimte om spullen op te bergen. Een plat dak is vaak goedkoper en eenvoudiger te plaatsen. 

Voordelen van houten overkappingen

Zit u graag in uw tuin, dan heeft een tuinoverkapping van hout heel veel voordelen:

  •  Een overkapping beschermt u tegen diverse weersomstandigheden; zo zit u lekker droog als het regen en heeft u een schaduwrijke plek op warmere dagen.
  • U kunt uw tuinmeubelen gerust laten staan; deze staan droog en beschermt tegen directe UV-straling, waardoor tuinmeubelen niet zullen verkleuren.
  • Een overkapping in uw tuin maakt dat deze er gezellig en knus uit ziet.
  • Met gezellige lampjes en een heater kunt u ook ‘s avonds langer buiten zitten en genieten van uw tuin. 
  • Uw houten overkapping kan volledig op maat gemaakt worden, zodat deze volledig voldoet aan al uw wensen. 

Heb je een vergunning nodig voor een houten overkapping?

In Nederland zijn er specifieke regels opgesteld omtrent het plaatsen van een overkapping zonder vergunning. Wanneer u overweegt een houten overkapping aan uw huis of tuin toe te voegen, moet u rekening houden met de volgende richtlijnen:

  • Als de overkapping direct aan het huis wordt geplaatst en zich binnen een afstand van 4 meter bevindt, mag deze niet hoger zijn dan de eerste verdieping plus 30 centimeter.
  • Overweegt u een vrijstaande overkapping? Dan is het belangrijk om te weten dat deze, om vergunningsvrij te mogen bouwen, niet hoger mag zijn dan 3 meter.
  • In Nederland geldt dat een overkapping niet groter mag zijn dan 30 m² als u zonder vergunning wilt bouwen.

Het is altijd verstandig om voorafgaand aan de bouw contact op te nemen met uw lokale gemeente om te controleren of er specifieke lokale bepalingen of uitzonderingen gelden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en bent u verzekerd van een correcte plaatsing van uw overkapping.

Wat kost een houten overkapping

Bij het overwegen van een houten overkapping voor uw tuin of aan uw huis, is één van de eerste vragen vaak: wat zijn de kosten? Het antwoord is niet eenduidig, omdat de prijs van een houten overkapping beïnvloed wordt door diverse factoren. De grootte, het type hout, het ontwerp en eventuele extra's spelen allemaal een rol in de uiteindelijke prijs.

Houten overkapping inclusief plaatsen

Het kiezen van de perfecte houten overkapping is één ding, maar wat als u ook wilt dat deze vakkundig geplaatst wordt? Bij Blokhutwinkel.nl begrijpen we dat niet iedereen de tijd of de expertise heeft om zelf een overkapping te installeren. Daarom bieden wij niet alleen prachtige houten overkappingen aan, maar ook een professionele plaatsingsservice. Ons ervaren team zorgt voor een naadloze en stevige installatie, zodat u snel en zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe aanwinst. Een houten overkapping inclusief plaatsen? Blokhutwinkel.nl maakt het u gemakkelijk!

Wat kost een houten overkapping inclusief montage?

De kosten van een houten overkapping inclusief montage kunnen variëren. Naast de basisprijs van de overkapping zelf, zijn de montagekosten onder andere afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de locatie waar het geplaatst moet worden. Maatwerkoplossingen, zoals specifieke aanpassingen of bijzondere ontwerpeisen, kunnen de kosten ook beïnvloeden. Het is altijd raadzaam om bij Blokhutwinkel.nl een offerte op maat aan te vragen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de totale investering voor uw gewenste houten overkapping inclusief montage.

Houten overkapping op maat

Bij Blokhutwinkel.nl begrijpen we dat elke tuin uniek is. Daarom bieden we de mogelijkheid om uw houten overkapping volledig op maat te laten maken. Of u nu een specifieke maat, vorm of houtsoort in gedachten heeft, wij zorgen ervoor dat uw overkapping perfect past bij uw wensen en de stijl van uw tuin. Ontdek de mogelijkheden en creëer uw ideale buitenruimte. Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze? Maak gebruik van onze handige keuzehulp!

Bestel uw houten overkapping bij Blokhutwinkel.nl

Besteld u uw houten overkapping bij Blokhutwinkel.nl dan wordt hij gratis bij uw thuisbezorgd. Tevens heeft u de 100%-compleet garantie: de fundamentbalken, dakbedekking en spijkerset zijn altijd inbegrepen. Bij ons heeft u altijd 3, 5 of 10 jaar garantie op uw overkapping, veranda, blokhut, carport, of tuinhuis.  

Vragen of advies nodig over houten overkappingen? 

Voor vragen over de verschillende opties kunt u terecht op onze pagina met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, of wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0575 - 200 200 of een mail te sturen naar info@blokhutwinkel.nl.

  • iDeal
  • Bancontact
  • PIN